Oldal kiválasztása

Alkalmazott Anatómia képzés

Alkalmazott Anatómia

 

A képzésen elsajátíthatod az Alkalmazott Anatómia módszerét.

A már meglévő anatómiai tudásodat átismételjük és továbbfejlesztjük: egyrészt ízületről ízületre, izomról izomra haladva, másrészt a test egészét tekintve. Ez ahhoz szükséges, hogy érthetővé váljon számodra a továbbképzések anyaga, és tudd követni mindazt, amit a gyakorlatban tanít az oktató.

Az anatómiai ábrákat és képeket kiemeljük a kétdimenziós könyvek világából, és átformáljuk őket térbeli struktúrákká. Nagy hangsúlyt fektetünk a különböző síkokban és mélységekben való térbeli látás kifejlesztésére, valamint a mozgásbeli összefüggésekre.

A test viszonyítási pontjainak megismerésével sokkal könnyebben tájékozódsz majd a különböző anatómiai képletek között, akár mozgás közben is. Összefüggésében, komplex módon értheted meg, hogy egy adott mozgást milyen izmok hoznak létre, vagy éppen melyek fékezik, gátolják. Ez a tudás bármelyik mozgásszervi probléma megoldásában kulcsfontosságú szerepet játszik.

A palpációs-tapintási képesség fejlesztése szintén a képzés fő céljai közé tartozik. A tapintáson keresztül a gyakorlatban is fel tudod ismerni, meg tudod különböztetni egymástól az izmokat és más anatómiai struktúrákat. Tudni fogod, hogy épp mit tapintasz, illetve azt is, hogy amit keresel, pontosan hol, milyen mélységben kell keresned – és honnan fogod tudni, hogy megtaláltad.

A képzés precizitást és magabiztosságot visz az eddigi bizonytalan, és túlságosan elméleti anatómiai tudásodba, hogy a szakmai tevékenységed sikeresebbé, és értékesebbé válhasson.

u

Kiknek való az Alkalmazott Anatómia?

 

Edzőknek, sport szakembereknek

A sport-szakember felismerheti a sportoló visszatérő problémáinak hátterében rejlő összefüggéseket és ennek tudatában a szakértelmét a megfelelő formában és módon tudja még hatékonyabban kamatoztatni. Felismerheti, hogy mikor szükséges rehabilitációs szakembert bevonni a folyamatba.

Rehabilitációs szakembereknek

Segítséget nyújt a már megszerzett szakmai ismeretek hatékony alkalmazásában, valamint a “megoldhatatlannak” tűnő esetek összefüggéseinek, hátterének megfejtésében. A páciens rehabilitációját sikeresebbé és eredményesebbé teheti.

u

Képzés időpontok

 

u

Képzés időpontok

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozással hozzájárulsz ahhoz, hogy adataidat kezeljük, és emailt küldjünk neked.

Feliratkozás sikeres!

Share This