Oldal kiválasztása

Alkalmazott Anatómia

A tankönyvekből a valóságba

Gyakori, hogy a szakemberek a legjobb képzéseket elvégezve sem képesek a tanult módszereket magas színvonalon alkalmazni. Az elméleti, tankönyvi tudást túlságosan nehéz átültetni a gyakorlatba, ahol a tiszta és érthető példák helyett egy bonyolultabb, térbeli, mozgó, élő “szövetet” kell vizsgálni és kezelni.

Ennek következményeként nem csak a terápia sikeressége csökken, hanem az elvégzett képzések is feleslegesnek, kidobott pénznek tűnhetnek.

Az Alkalmazott Anatómia lényege, hogy a tankönyvek kétdimenziós képi világához képest a szakemberek a valóságban, mozgás közben is átlássák a vizsgált személy anatómiáját.

A korábbi elméleti tudás így megelevenedik, élővé, gyakorlatiassá válik, ami könnyebben alkalmazható a mindennapi munka során. A továbbképzések érthetőbbé, követhetőbbé válnak, hiszen megvan az a közös nyelv, ami szükséges a sikeres szakmai kommunikációhoz.

A módszer lényegét képező térbeli látás és palpációs-tapintási készségek fejlesztésével a vizsgált anatómiai struktúrák a sötétben való tapogatózás helyett precízen beazonosíthatóvá és megnevezhetővé válnak.

A térbeliség és a mozgás összefüggéseinek elsajátítása pedig egy olyan, minden nap használható tudást ad, ami megalapozza például a helyes, egyénre szabott terápiás terv összeállítását.

u

Kiknek való az Alkalmazott Anatómia?

Edzőknek, sport szakembereknek

A sport-szakember felismerheti a sportoló visszatérő problémáinak hátterében rejlő összefüggéseket és ennek tudatában a szakértelmét a megfelelő formában és módon tudja még hatékonyabban kamatoztatni. Felismerheti, hogy mikor szükséges rehabilitációs szakembert bevonni a folyamatba.

Rehabilitációs szakembereknek

Segítséget nyújt a már megszerzett szakmai ismeretek hatékony alkalmazásában, valamint a “megoldhatatlannak” tűnő esetek összefüggéseinek, hátterének megfejtésében. A páciens rehabilitációját sikeresebbé és eredményesebbé teheti.

Szerezz értékes tudást kurzusainkon!

Az Alkalmazott Anatómia magabiztosabbá, eredményesebbé teszi bármely mozgásszervi szakember munkáját, és megtöbbszörözi a továbbképzések hatékonyságát.

u

Videós ismertető

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozással hozzájárulsz ahhoz, hogy adataidat kezeljük, és emailt küldjünk neked.

Feliratkozás sikeres!

Share This