Oldal kiválasztása

A trigger-pont terápia

egy nemzetközileg elterjedt, tudományosan alátámasztott, több évtizede alkalmazott módszer, amit leggyakrabban speciális masszázstechnikával végeznek.

Mi az a trigger-pont és hogyan alakul ki?

A trigger-pontok nyomásra fájdalmas apró, vagy akár nagyobb csomók a testben, amelyek kisugárzó fájdalmat okoznak, jellemzően az ízületekben.

Az izmokban és az izmokat behálózó izompólyában kialakuló feszültségek anyagcsere zavart okoznak. Ennek következtében alakulnak ki a trigger-pontok, korlátozzák az izmok működését és az ízületek mozgását.

Hogyan szüntethető meg a trigger-pont okozta fájdalom?

A trigger-pontok masszázskezelése nagy fájdalommal jár. Ellentétben a hagyományos, krémmel, olajjal végzett kellemes élményt adó masszázskezelésekkel a trigger-masszázs a kisugárzó fájdalmakat okozó pontokban összegyűlt feszültséget feloldva csökkenti a fájdalmat.

A  trigger-pont és a fájdalom legtöbbször nem esik egybe. A kisugárzó fájdalmat okozó pont helye csak megfelelő anatómiai ismerettel és szakmai gyakorlattal található meg.

A Safe Laser

egy rehabilitációs és öngyógyító eszköz, ami rendkívül hatékonyan alkalmazható a mozgásszervi fájdalmak esetében. Egyre elterjedtebb a használata a fogászati, bőr, légúti és egyéb egészségügyi problémák esetében is.

Mi a lézerkezelés?

A fizioterápiában több évtizede ismert és használatos módszer a lágylézer készülékek alkalmazása, legfőképpen a mozgásszervi problémák és a nehezen gyógyuló sebek kezelésére.

A magyar fejlesztésű Safe Laser készülék az első olyan, szemre biztonságos lézer, amihez nem szükséges védőszemüveg, mint az más, orvosi lézerek esetében nélkülözhetetlen.

KÉP – látszik, hogy a lézerrel kezelnek valakit

A lézerfény gyógyhatásai

Biostimuláció

aktiválja a test öngyógyító folyamatait és az immunrendszert, serkenti a sebgyógyulást

Fájdalomcsillapítás

a fájdalmas területen alkalmazva legtöbbször azonnali hatást érhetünk el

Gyulladáscsökkentés

felgyorsítja a regenerációs folyamatokat, csökken a gyulladás

Mozgásszervi problémák gyógyítása Safe Laserrel és trigger-pont terápiával

Bár a Safe Laser rendkívül jól használható ízületi fájdalmak kezelésénél, sok esetben eredménytelen lehet. Ennek okát a trigger-pontok okozta, kisugárzó fájdalomban találjuk.

Sokszor tapasztalhatjuk, hogy hiába a jól képzett szakember segítsége, a fájdalom csak időszakosan múlik el, visszatér. Az okot ilyenkor máshol kell keresni. A trigger-pontokat a fájdalom helyéhez képest egészen máshol kell keressük, hogy megtaláljuk a megoldást és megszüntessük a fájdalmat.

A Safe Laser készülékkel végzett trigger-pont terápia teljesen fájdalommentes és hatékonyabb, mint a hagyományos trigger-masszázs.

A Safe Laser gyártójának, fejlesztőjével együttműködve 2015 óta nagy sikerrel alkalmazzuk a Safe Laser készülékekkel végzett trigger-pont terápiát az ízületi fájdalmak és mozgásszervi problémák esetében.

Megosztás