Oldal kiválasztása

Masterclass 1. (kezdő) kurzus

A kurzus bemutatása

Tudtad, hogy a K-Active kineziológiai tape terápia segítségével 24 órában támogatni tudod a pácienseid gyógyulását, vagy a sportolóid regenerációját?

A tape a kezed szimbólumaként, “második bőrként” viselkedik. A kurzuson megtanulhatod, hogyan tudod letesztelni a legmegfelelőbb felhelyezési módszert, amivel a tapaszt felhylezve biztos lehetsz abban, hogy hatékony technikát alkalmaztál. Az eredményt azonnal vissza is tudod tesztelni!

Témakörök

Az elméleti részben megismerheted a kötőszövet (lat.: fascia) világát, a K-Active terápia alapelveit, hatásmechanizmusát és felhasználási területeit.

Miután megtanultad az alaptechnikákat, az izom- , a funkcionális- és a speciális tesztekkel képes leszel meghatározni, hogy az adott esetben melyik technika és milyen felhelyezési mód lesz a leghatékonyabb.

A gyakorlati részben érintjük a gerincen kívül valamennyi nagyízületet, hogy éles helyzetben is könnyen meg tudj birkózni a hozzád fordulók problémáival és hatékonyan tudj nekik segíteni.

Előfeltételek

A kurzusra akkor jelentkezz, ha rendelkezel anatómiai alapismeretekkel. Ha a sportban vagy az egészségügyben jártas szakember vagy, akkor a K-Active Masterclass 1. kurzus nyitva áll előtted!

Mit érdemes magaddal hoznod?
  • a legfontosabb egy jól vágó OLLÓ!
  • kényelmes ruházat – a gyakorlati rész során szabaddá kell tegyed például a térded
  • jegyzetfüzet, toll – jegyzetet adunk, de a kurzus elméleti részénél szükséged lehet rá
  • étel és ital, amit szeretsz – 1 órás ebédszünetre számíts (a környéken is van ebédelési lehetőség)

Időpontok és jelentkezés

2018. szeptember 8-9.
Szombat: 14:00–19:30
Vasárnap: 8:00–16:30

Helyszín: Test Reform Stúdió
1115 Budapest, Bartók Béla út 86., 1.em. 24-es kapucsengő

Részvételi díj: 49 900 Ft, mely átutalással fizetendő a visszaigazoló levélben megadott számlaszámra.

Jelentkezési lap

  • Ir. szám, település, utca, házszám. Ha más névre kéred a számlát, azt is írd le!

Referenciák

Munkahelyem egyik kedves betegem régóta fennálló Achilles tendinitis, bursitissel keresett fel. Jobb Achilles-ína több mint egy éve, a baloldali pedig néhány hónapja volt gyulladásban. Panaszai között szerepelt talpi fájdalom, sarok fájdalom, vádlija gyakran görcsösen fájt és feszült. Megtekintés során haránt és hosszanti boltozat süllyedése emelendő ki, mindkét bursa felett dudor volt látható, ami tapintásra nyomás érzékeny és kemény volt. Legfontosabb problémái között szerepelt a zárt cipő viselése okozta fájdalom, reggeli merevségről, sántításról és mozgásnehezítettségről számolt még be. Mindkét oldalon beszűkült plantar-és dorsal flexiot tapasztaltam. Lábujjhegyre állással teszteltem funkcionálisan a musculus triceps suraet (vádli). Két lábon a lábujjhegyre állás szinte teljes, de nehezen kivitelezhető volt. Egy lábon is ugyanezt végigcsináltuk. Baloldalon a lábujjhegyre állást elindította, de a mozgás nem volt teljes, jobb oldalon pedig a sarkát nem tudta elemelni a talajról. Kezelési tervem hengerezésből és tapelésből állt. Végig hengereztük a vádli külső- középső-belső részét. Erősebb fájdalmat a bursa magasságában és a belső oldalon jelezett. Ezután újrateszteltük. Egy lábon mindkét oldalon szinte majdnem teljes szimmetria volt a lábujjhegyre állás során. Ezt minden nap megismételtük 2 héten keresztül. 3 nap után a hengerezés külső és középső oldalon szinte teljesen fájdalommentes lett, belső oldala 6 nap után lett fájdalommentes. Ezt kiegészítettük Tape-pel is. A ragasztás során a lábujjhegyre állás funkcióját próbáltam javítani. Került az Achilles-ín lefutására egy izom technika, a talpi feszültség oldására egy fascia technika, a bursitisre pedig egy kiemelést tettem. 1 hét elteltével a dudor mindkét oldalon kisebb lett, 2 hét múlva a bal oldali szinte el is tűnt. A reggeli merevség és a sántítás minimalizálódott.

Cselovszki Boglárka

gyógytornász, K-Active Tape terapeuta, Mc Kenzie terapeuta

Időpont és jelentkezés

2018. szeptember 8-9.
Szombat: 14:00–19:30
Vasárnap: 8:00–16:30

Helyszín: Test Reform Stúdió
1115 Budapest, Bartók Béla út 86., 1.em. 24-es kapucsengő

Részvételi díj: 49 900 Ft, mely átutalással fizetendő a visszaigazoló levélben megadott számlaszámra.

Jelentkezési lap

  • Ir. szám, település, utca, házszám. Ha más névre kéred a számlát, azt is írd le!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozással hozzájárulsz ahhoz, hogy adataidat kezeljük, és emailt küldjünk neked.

Feliratkozás sikeres!

Share This