Oldal kiválasztása

Kineziológiai taping

K-Active Tape - az eredeti kineziológiai tapasz

A kineziológiai tape anyagot a japán kiropraktőr, Dr. Kenzo Kase az 1970-es években fejlesztette ki, az ugyancsak japán Nitto Denko céggel együtt. Csak Európában már több, mint 150 utángyártott kineziológiai tape anyag került forgalomba. A K-Active cég számára továbbra is az eredeti anyag áll rendelkezésre.

A K-Active módszer fő célja a test öngyógyító folyamatainak támogatása és aktiválása a tape megfelelő felhelyezésével. A tape tulajdonságai a bőrhöz hasonlítanak, így felhelyezésével pozitív információkat közvetít testünknek.

A kineziológiai tape terápia ismerete lehetővé teszi az ízületi mozgástartományok növelését, az izmok mozgékonyságának támogatását, aktivizálja a nyirokrendszert és a fájdalomcsillapító folyamatokat.

K-Active szemlélet

Az emberi testet egységként kezeli, egymással szoros kapcsolatban lévő elemek hálózataként (bőr, kötőszövet, fascia-rendszer, izmok, zsigerek, stb). A test rendszerében megjelenő eltérések felborítják az egyensúlyt, ami fájdalommal, mozgásszervi vagy egyéb panaszokkal járhat.

Önmagában a tape felhelyezével az érintett területre, nem oldjuk meg a problémát. Felismerve az eltéréseket a képzett K-Active terapeuta képes még a tape felhelyezése előtt letesztelni a megfelelő és az adott esetben jól müködő technikát, azaz felhelyezési módot.

Felhasználási területek

Legtöbbször a sportolókon láthatunk színes kineziológiai tapaszokat, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy csak a K-Active terápia csak a sportban alkalmazható.

A klasszikus sportsérüléseken kívül, mozgásszervi fájdalmak és ízületi panaszok esetén, műtétek utáni rehabilitációs időszakban hatékony eredményeket érhetünk el. Hasonlóan ortopédiai, nyirokrendszeri, neurológiai, belgyógyágyaszati, nőgyógyászati és gyermekgyógyászati területen alkalmazzák nagy eredménnyel.

 

Termékek

Szerezz értékes tudást kurzusainkon!

A K-Active kineziológiai tape terápia elsajátításával orvosként, gyógytornászként, masszőrként sikeresebbé válhatsz pácienseid körében, megtámogathatod a rehabilitációs folyamatokat. A tape napi 24 órában biztosítja és támogatja az alkalmazott terápiád sikerét.

Bármely sport területén jártas edzőként sikeresebbé válhatsz sportolóid körében, javíthatsz a teljesítményükön, és megelőzheted a sérüléseket.

A CsikySystem gyakorlatközpontú,  a mindennapi munkában hasznot termelő kurzusain 2008 óta több száz terapeuta és edző fejlesztette szakértelmét.

Referenciák

Pap Anitának hívnak, idén végeztem, mint kettlebell instruktor. A célom a mozgással és az edzősködésemmel az, hogy segítsek az embereknek egy kicsit kinyitódni a világ felé, illetve az egészségesebb életmód felé. Tudom, hogy az edzésekre ellátogatóknak leginkább céljuk az edzésekkel a fogyás, és a maximális erő növelése. Engem ezen túl még inkább érdekel egyrészt a rehabilitáció, illetve az hogy a már meglevő problémákat, amiket a mindennapi élet szül, mondjuk hogy sokat ülnek a számítógép előtt – akárcsak én is korábban – ezeket javítsam, és a normál állapotot visszaállítsam. Volt nekem is nyáron egy sérülésem, pont a vizsgám előtt, amire korábban, korábbi sportsérüléseknél is mindig vettem egy csomó krémet, éppen ki mit ajánlott. Elmentem ilyen orvoshoz, olyan orvoshoz, beleöltem egy csomó pénzt, energiát, és a fájdalmaim nem feltétlenül javultak úgy, ahogy azt én elvártam volna. Azért is jelentkeztem a K-Active Tape kurzusának alapszintű képzésére, mert ennél az eszköznél nagyon hamar, szinte azonnal tapasztaltam a pozitív változást, nagyon meggyőző volt számomra ez a rendszer. Én is szeretném használni az edzettjeimnél, hogy ha esetleg sérülés lép fel, vagy korábbi sérüléstől szenved, hogy segítsem a mozgását, és segítsem a fejlődését.

A CsikySystem mint rendszer nagyon szimpatikus nekem, azért mert valamiféle új szemléletet tükröz. Megszokhattuk azt korábban, hogy ha van egy rendszer, amit kitalál valaki, vagy elkezd tanítani, akkor görcsösen ragaszkodik a szabályokhoz, és nem nézi meg más oldalról, más irányból, itt viszont nekem nagyon tetszik, hogy különböző eszközökkel segítjük az emberi testet, és akár prevencióra, vagy akár rehabilitációra jól alkalmazható. És mivel engem a kettlebellben is inkább az érdekel, hogy ezt a rehabilitációt és ezt az egészséges vonalat képviseljem, ezért én úgy érzem, hogy a további kurzusokon is szeretnék részt venni, és tudnám is ajánlani ezt a rendszert mindenkinek, aki emberekkel foglalkozik, mozgással foglalkozik, és fontos a saját egészsége és annak megőrzése.

Pap Anita
Strongfirst kettlebell instruktor

K-Active galéria

4 évvel ezelőtt történt, hogy a járásom nagyon sokat romlott, és csak fájdalomcsillapítóval tudtam élni. Fiam segítségével jutottam Ferihez, aki felmérte az állapotomat és [kineziológiai] tapaszokat ragasztott a lábszáramra és a csípőmre. Ezek után is többször jártam kezelésekre, és további tapaszokat kaptam a derekamra, bokámra, csípőmre. Egy triggermasszázs alkalmával a helyére került a térdkalácsom. Lábdagadásom a bokámon és a lábszáramon teljesen elmúlt. Ekkor fájdalomcsillapítót szinte nem kellett szednem. Régi műtéti hegeimre, valamint a lábszáramon levő hajszálér-tágulatra rácsos tapaszokat [crosstapet] rakott. Utóbbi – nagy meglepetésemre – eltűnt.
Sajnos a csípőprotézis műtétet nem kerültem el, de a műtét után nagyon gyorsan gyógyultam, és most fájdalom nélkül élem az életemet. Úszom, gyalogolok, fájdalom nélkül mozgok.
Garacziné Zsuzsa

Páciens

Megosztás