Oldal kiválasztása

Mozgásszervi fájdalmak otthoni kezelése lézerrel

Hogyan gyógyít a lézerfény?

Magyarországon a lézerkutatás és a lézerkezelés 50 éves múltra tekint vissza. Egyik legkiemelkedőbb szakembere Dr. Rózsa Károly, az MTA doktora.

A lézerfény gyógyhatásai

 • Biostimuláció – aktiválja az immunrendszert és az öngyógyító folyamatokat, serkenti a sebgyógyulást
 • Fájdalomcsillapítás – a fájdalmas területen és a fájdalmat okozó trigger pontokon alkalmazva legtöbbször azonnali hatást érhetünk el
 • Gyulladáscsökkentés – a regenerációs folyamatok felgyorsulásának köszönhetően a gyulladás és és a gyulladást kísérő tünetek jelentősen javulnak

A lézer a mozgásszervi fájdalomcsillapításban

Ízületi fájdalmak és porcregenerálás

A szervezetünk folyamatosan regenerálódik. Kicserélődnek a sejtek, szervek, szövetek, még a porcok és az ízületek is. Ezért lehet az, hogy egy porc képes kitartani 70-80 éven keresztül, míg egy sokkal keményebb anyagból készült protézist 15-20 év múlva ki kell cserélni.
A probléma az, hogy vagy megnövekszik a degeneráció (leépülés) mértéke pl. aktív sport, sérülés, túlsúly miatt, vagy a savasság, a stressz és a rossz táplálkozás következtében lecsökken a szervezet regenerációs képessége. Az egyensúly felbomlása miatt indul el a degeneráció.
A porc tehát képes regenerálódni! Nem csak fiatal korban, hanem idős korban is. A regenerációt viszont lassítja pl. az izmokban, kötőszövetekben gyakral létrejövő feszültség, mely befeszíti az ízületi tokot, csökkentve annak anyagcseréjét, regenerációs képességét.
A mozgás és a lézerterápia együttes használatával segítünk a szöveteknek az ellazulásában, így javul az ízületek anyagcseréje, és elindulhat a porcok regenerációja, és a fájdalmak csökkenése.

dr. Hegedűs György

orvos, életmód tanácsadó, lézer hatás kutató

A TriggerMassage és a lágylézer terápia

A trigger masszázs és az otthoni körülmények között is biztonságosan használható lézer együttes alkalmazása új távlatokat nyitott a hozzám forduló páciensek kezelésében.

A kombinált módszerrel gyorsabban csökkenthetők és szüntethetők meg a mozgásszervi fájdalmak, legyen szó baleseti sérülésekből származó, időskori, vagy éppen sportolók túlterheléséből eredő fájdalomról.

Az öngyógyító módszerek elsajátításával szervezetünk regenerációs képességét segíthetjük és támogathatjuk.

A lézer fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és sejtregeneráló hatásai jelentősen segítik a trigger masszázzsal kezelt páciensek gyógyulását.

Rózsa Tamás vagyok, a Safe Laser Trade Kft. ügyvezetője. Cégünk orvosi lágylézerek kutatásával, fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A Safe Laser technológiának a lényege, hogy egy speciális optikai rendszerrel a lézerfényt úgy tudjuk átalakítani, hogy a szemre biztonságos legyen, mindamellett, hogy megtartjuk minden gyógyító tulajdonságát a lézerfénynek. Ezzel ezek a készülékek ma már nem csak kórházakban, orvosi rendelőkben, hanem akár a lakosság a saját otthonában is tudja használni, és ezzel újfajta terápiákra nyílik meg a lehetőség.

Fejlesztőként és gyártóként számos klinikai tapasztalattal, több ezer esettanulmánnyal a hátunk mögött tisztában vagyunk a készülékeink képességeivel és korlátaival. Tudjuk, hogy nem csodaszerek a lágylézer készülékek és vannak olyan betegségek, mint például a degeneratív elváltozáson alapuló mozgásszervi fájdalmak, amelyeknek bizony több hónap is lehet akár a gyógyulási ideje.

2015 nyarán találkoztunk Csíky Ferenccel. Az ő általa alkalmazott és oktatott triggerpont terápia, triggerpont masszázsrendszer felkeltette az egyik kutatóorvosunk érdeklődését, és felmerült az ötlet, hogy esetleg a Safe Laser terápiát, a triggerpont masszázzsal ötvözve egy olyan új, gyógyászati eljárást lehetne létrehozni, amivel a mozgásszervi bántalmakban szenvedőknek egy gyorsabb gyógyulást tudnánk biztosítani. Az elkövetkezendő hónapok a kísérletezéssel, a protokoll kialakításával, a rendszer finomhangolásával történtek. Ősz környékére állt össze egy olyan új technika, amivel a mozgásszervi fájdalmak gyógyítását az eddig ismert eljárásoknál sokkal gyorsabban meg lehet oldani. Sok esetben már az első kezelésnél észrevették a páciensek, hogy csökkent a fájdalmuk, illetve nőtt a mozgástartomány.

Gyártóként nagyon örülök, hogy a Safe Laser terápia Csíky Ferenc tudásával és módszerével házasítva, egy minden eddiginél gyorsabb és hatékonyabb módszert adott a mozgásszervi fájdalmak gyógyítására.

A lágylézerrel kezelhető problémák

 • Mozgásszervi betegségek
  Húzódás, izom-, szalag-, ínszakadás, csonttörés, ínhüvely-, izom-, és csonthártya gyulladások (pl. tenisz- vagy golfkönyök), ízületi kopás, gerincfájdalmak, reumatikus fájdalmak, traumás sérülések, stb.
 • Bőrgyógyászati megbetegedések
  Hámsérülések, horzsolások, vágások, operáció utáni sebek, felfekvés, herpesz, stb.
 • Fogászati problémák
  fogfájás, gyulladás, fogínysorvadás, szájnyálkahártya sérülések, fogszabályozásnál fájdalomcsillapítás, lerövidíti a fogszabályozás idejét
 • Fülpanaszok
  gyulladás, fájdalom, viszketés, fülzúgás, halláscsökkenés
 • Kozmetikai problémák
  pattanások, gyulladások, ráncok, stb.
 • Cukorbetegség
  fekélyes sebek gyógyulását elősegíti
 • Légúti gyulladások
  Tüneteit enyhíti ill. megszünteti, arcüreggyulladás
|

Lágylézer eszközök

Megosztás